INGREDIENTAI: 1 litras vandens (arba vištienos sultinio, + kiaušiniams išvirti)
4 vienetai kiaušinių
4 riekelės šviesios duonos
5 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
2 pundeliai kalendros
2 pundeliai petražolių
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kalendrą ir petražoles pasmulkinti, suberti į dubenį, įspausti česnako ir įpilti aliejaus, gerai išmaišyti. Galima viską susmulkinti elektriniu smulkintuvu.
2.
Į puodą supilti vandenį, užvirti, pabarstyti druska ir pipirais. Nustatyti kaitrą iki vidutinės. Sudėti kalendros, petražolių ir česnako mišinį. Gerai išmaišyti. Pavirti kelias minutes iki kol paskleis malonų kvapą.
3.
Į kitą puodą įpilti vandens, užvirti aukštoje kaitroje.
4.
Į mažą dubenėlį įmušti po vieną kiaušinį, tuomet laikant dubenėlį kuo arčiau vandens įleisti visus kiaušinius ir išjungti kaitrą. Uždengti dangčiu ir palikti 3 - 5 minutėms. Tuomet kiaušinius išgriebti kiaurasamčiu.
5.
Duonos riekes paskrudinti sausoje keptuvėje iš abiejų pusių.
6.
Į dubenėlius pilti paruoštą sriubą, uždėti po duonos riekelę, o ant jos po kiaušinį.
Patarimai:
•
Plačiau pasiskaityti, kaip išvirti kiaušinius be lukšto galite rasti čia.
•
Papildomai galima pagardinti aitriąja paprika ar aitriosios paprikos drožlėmis, papjaustyti svogūno laiškų, pabarstyti mėgiamais prieskoniais ar duonos riekes supjaustyti kubeliais, paskrudinti ir įmaišyti į sriubą.