INGREDIENTAI: 250 gramų kvietinių miltų
175 gramai obuolių tyrės
120 gramų cukraus
2 vienetai obuolių (didesnių)
2 vienetai kiaušinių (didelių)
50 mililitrų aliejaus (bekvapio)
7 gramai kepimo miltelių
pagal skonį vanilės
šiek tiek cinamono
šiek tiek sviesto (formai ištepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tyrelei 175 gr obuolių nulupti, supjaustyti, įpilti 500 mililitrų vandens ir pavirti kol suminkštės. Suminkštėjusius obuolius sutrinti (be vandens, kuriame virė). Arba galite naudoti pirktinę obuolių tyrelę.
2.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, įpilti aliejų, sudėti obuolių tyrelę. Viską išmaišyti, suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir dar kartą viską išplakti.
3.
Obuolius perpjauti pusiau, išpjauti sėklas ir supjaustyti plonais griežinėliais.
4.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu dugną ir šonus. Naudojau 20 centimetrų skersmes torto formą.
5.
Supilti pusę tešlos, išdėlioti pusę supjaustytų obuolių, pabarstyti cinamonu. Supilti likusią tešlą, išdėlioti likusius obuolius ir pabarstyti cinamonu.
6.
Kepti iki 170-180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-55 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus jis trutėų būti sausas, jei bus aplipęs tešla, kepti dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinti.