INGREDIENTAI: Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių
1 stiklinė miltų
150 gramų cukraus
1/3 šaukštelio sodos (nebūtina)
Kremui:
600 gramų varškės
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
1/3 stiklinės cukraus
1/3 stiklinės vandens (šilto)
4 šaukšteliai želatinos
Viršui:
500 mililitrų vandens (karšto)
400 gramų braškių
1 pakelis želės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kad spėtų atvėsti, pirmiausia pasidarome norimo skonio želė. Į indą subertą želė apipilti 500 ml karšto vandens ir laukti, kol atvės.
2.
Kepame biskvitą: atskirtus baltymus plakti iki standžių putų. Toliau supilti trynius, atsargiai berti miltus, cukrų ir kepimo sodą. Visą turinį plakti iki vientisos masės.
3.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių ir pašauti kepti 30 - 40 minučių. Jei įbedus pagaliuką į biskvitą nelieka šlapias galiukas - galite drąsiai išimti. Biskvitą atvėsinti tame pačiame inde.
4.
Kremui visus ingridientus, išskyrus želatiną ir vandenį, sudėti į vieną indą ir plakti, kol pasidarys vientisa masė. Želatiną užpilti vandeniu, palikti išbrinkti, ištirpinti ir supilti į masę. Išmaišyti ir įdėti į šaldytuvą apie 20 - 30 minučių apstingti.
5.
Ant atvėsusio biskvito, pagal jo kraštus, galima apšlakstyti atvėsimui paliktos vaisinės želė, apdėlioti braškėmis. Sudėti varškės kremą, apdėlioti braškėmis ir atsargiai užpilti želė. Padėti viską atgal į šaldytuvą "nusistovėjimui".