INGREDIENTAI: 260 gramų kvietinių miltų
120 gramų sviesto
120 gramų medaus
2 vienetai kiaušinių
120 gramų cukraus
50 gramų grietinės (naudojau 12%)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
0.5 šaukštelio vanilės
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą, medų ir cukrų pakaitinti, kol viskas ištirps ir susimaišys. Palikti pravėsti 15 minučių.
2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais.
3.
Į miltus supilti paruoštą pravėsusią masę, gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinius, sudėti grietinę. Išmaišyti elektriniu plaktuvu iki vientisos konsistencijos.
4.
Įkaitinti kepimo formą. Supilti tešlą į formeles (patogiausia - konditeriniu maišeliu). Kepti formoje ant nedidelės kaitros, pavartant. Kiekvieną pusę apie 3-4 minutes. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus. Jei pagaliukas aplipęs tešla, kepkite dar 1 min. ir vėl tikrinkite.