INGREDIENTAI: 600 gramų bulvių (virtų)
150 gramų fermentinio sūrio
0.5 stiklinės maltų džiūvėsėlių
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai krakmolo
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
šiek tiek daumantų aioli chilli majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves sutrinti bulvių košės grūstuve, įmušti kiaušinius ir išmaišyti. Berti prieskonius ir krakmolą bei išmaišyti.
2.
Sūrį supjaustyti kubeliais arba sutarkuoti.
3.
Drėgnomis rankoms atgnybti gabalėlį bulvių masės. Į vidurį dėti gabalėlį sūrio, užspausti kraštus ir pakočioti tarp delnų, suformuojant apvalų kamuoliuką.
4.
Kiekvieną kamuoliuką apvolioti džiūvėsėliuose ir virti įkaitintame aliejuje, pavartant, kad apskrustų iš visų pusių. Patogiausia, jei aliejaus bus tiek, kad apsmetų kukuliukus. Sudėti ant popierinio rankšluostėlio, kad susigertų riebalų perteklius.
5.
Patiekti su aioli čili.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti čia