INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
350 mililitrų vandens
2 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų kopūstų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus suberti į dubenį, supilti aliejų, vandenį, berti druską. Minkyti tešlą, kol bus vientisa ir tąsi. Minkyti reikia bent 10 - 15 minučių. Tik po to, jei tešla dar bus lipni, berti papildomai miltų.
2.
Įdarui svogūną smulkiai sukapoti. Kopūstą supjaustyti ruoželiais, o morką stambiai sutarkuoti.
3.
Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus, sudėti svogūnus. Kepinti, vis pamaišant, kol suminkštės, sudėti kopūstus ir morkas. Troškinti, kol suminkštės ir nugaruos skysčio perteklius, apie 20 - 30 minučių. Pagardinti prieskoniais. Palikti šiek tiek atvėsti.
4.
Tešlą padalinti į 12 - 16 vnt. vienodo dydžio kamuoliukų.
5.
Kiekvieną tešlos kamuoliuką iškočioti į skritulį. Į vidurį dėti kopūstų įdaro. Tešlą užlenkti ir kraštą "supinti kasele" gerai užspaudžiant. Jei nepavyksta gražiai užlankstyti, galima kraštus tiesiog gerai užspausti šakute.
6.
Keptuvėje įkaitinti aliejaus, dėti pyragėlį, kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius dėti ant rankšluostinio popieriaus, kad susigertų aliejaus perteklius.
Patarimai:
•
Papildomui įdarui galima dėti šiek tiek grybų (tiks ir džiovinti, ir apvirti miško grybai ar švieži pievagrybiai).