INGREDIENTAI: Juodiejųjų serbentų
Cukrus
Vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Serbentus su trupučiu vandeniu į dubenėlį ir pavirti ant vidutinės ugnies tol kol paminkštės serbentai apie 10 min. Tada juos pertriname, perkošiame per sietelį, nes odelės nereikalingos šerbeto gamyboje.Ant nedidelės ugnies 200 ml vandens ištirpiname cukrų. Tada padidiname ugnį ir užviriname sirupą. Jį paverdame 4-5 min. Kuo daugiau cukraus įdėsite, tuo daugiau serbentų rūgštelės prarasite, tad geriausias būdas- ragauti ir spręsti, ar reikia dar.Cukraus sirupą ir uogų masę išmaišome, ataušiname, sudedame į plastikinį indelį ir 2 valandoms kišame į šaldiklį. Po to šerbetą reikia išimti ir su šakute suardyti ledo kristalėlius. Taip kartoti dar 2 kartus. Skanaus :)