INGREDIENTAI: Pagrindui:
3 vienetai kiaušinių
125 gramai miltų
125 gramai cukraus
5 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Pertepimui:
300 gramų cukraus pudros
5 vienetai kiaušinių baltymų
5 šaukštai vandens
15 gramų želatinos
Glajui:
150 gramų šokolado
100 gramų sviesto
Sulaistymui:
šiek tiek slyvų likeris
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, suberti miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais, ir gerai išmaišyti. Dėti į orkaitę ir kepti 180 C laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Iškepus padalinti į dvi dalis.
2.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti 10 minučių, kad išbrinktų. Po to pakaitinti ant garų vonelės, kad ištirptų ir palikti atvėsti.
3.
Pertepimui kiaušinio baltymus išplakti su cukraus pudra iki standžių putų. Vėliau plona srovele supilti želatiną ir atsargiai įmaišyti.
4.
Glajui sulaužyti šokoladą, sudėti sviestą ir viską ištirpinti garų vonelėje iki vientisos masės.
5.
Vieną padą dėti į tortinę, prieš tai sulaistyti slyvų likeriu, uždėti kiaušinio baltymo masę ir dėti į šaldytuvą 30 minučių. Kai sustings, uždėti antrą pado dalį, vėl dėti į šaldytuvą 2 valandoms. Užtepti glajų ir vėl palikti šaldytuve, kol sustings.