INGREDIENTAI: Papločiui:
2 kiaušiniai
200 ml cukraus
200 ml saldaus sutirštinto pieno
200 g grietinės
1 šaukštelio geriamosios sodos
300 ml miltų
2 šaukštelių kakavos miltelių
Kremui:
500 ml 30 proc. riebumo grietinės
150 ml cukraus
Glajui:
50 g juodojo šokolado
1 šaukšto sviesto
100 ml plakamosios grietinėlės
2 šaukštų kakavos miltelių
Papločiams pertepti:
Rūgštokos uogienės (bruknių ir obuolių arba vyšnių) - pagal skonį
Papuošimui:
Šviežių arba džiovintų vaisių - pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Sudėti sutirštintą pieną, grietinę, miltus, sumaišytus su soda, ir viską gerai išmaišyti. Pusę šios tešlos supilti į apvalią 26 cm skersmens išardomą skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstyti. Kepti 20 min. 200 laipsnių orkaitėje. Į kitą tešlos dalį įmaišyti 2 šaukštus kakavos miltelių ir iškepti. Grietinę sumaišyti su cukrumi. Atvėsusį rudą paplotį perpjauti į du sluoksnius. Apatinį dėti ant padėklo, skirto patiekti, ant jo užtepti pusę uogienės. Ant viršaus uždėti kitą tamsų paplotį. Šviesų paplotį supjaustyti kubeliais ir sudėti ant torto. Karšto vandens vonelėje su sviestu ištirpinti šokoladą. Įmaišyti grietinėlę, kakavos miltelius ir užvirti. Paruoštu mišiniu apšlakstyti tortą. Papuošti šviežiomis uogomis arba džiovintomis. Palaikyti per naktį šaldytuve. Skanaus!