INGREDIENTAI: 500 g džiovintų abrikosų
125 g razinų
250 g graikinių riešutų
250 g miltų
250 g margarino VILNIUS kepiniams
250 g cukraus pudros
2 apelsinų žievelės
1 citrina žievelė
5 kiaušiniai
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
200 g balto šokolado
2 šaukštai apelsinų likerio
miltinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišoma smulkinti abrikosai, razinos ir kapoti riešutai kartu su 30 g miltų. Margarinas išsukamas su cukraus pudra iki purios masės (maišoma apie 8 min). Į sviesto masę suberiama apelsinų ir citrinų žievelės, išmaišoma. Mušama po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išmaišant. Suberiama miltų ir kepimo miltelių mišinys. Baltasis šokoladas ištirpinamas ir atvėsinamas, tada supilamas į tešlą. Taip pat supilama apelsinų likeris. Išmaišoma. Galiausiai supilama džiovintų vaisių ir riešutų mišinys. Kepama 160 C laipsnių orkaitėje 1 valandą 15 minučių, jei viršus kepant pradėtų svilti, uždenkite folija. Iškepusį pyragą galite apšlakstyti apelsinų likeriu ir cukraus pudra.