INGREDIENTAI: 2 litrai vištienos sultinio
200 gramų džiovintų žirnių
200 gramų vištienos krūtinėlės (maltos)
3 vienetai bulvių
2 vienetai svogūnų
1 vienetas morkų
1 žiupsnelis maltų kvapiųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš vištienos išvirkite kukulius, nepagailėkite prieskoninių žolelių, lauro lapų, nes šį sultinį naudosim sriubai.
2.
Žirnius užmerkite šaltame vandenyje ir pamirkykite kelias valandas. Perplaukite, berkite į verdantį sultinį ir virkite, kol taps minkšti. Suberkite kubeliais virtas bulves ir virkite dar 10 minučių.
3.
Svogūnus ir morką nulupkite, susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus su morkomis. Suberkite daržoves į sultinį ir dar virkite 10 minučių. Sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Sudėkite kukuliukus, jeigu trūksta įberkite prieskonių ir uždengę puodą palaikykite 5 - 10 minučių.