INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės perlinių kruopų
1 saujelė džiovintų baravykų
2 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
1 šaukštelis sviesto
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis pipirų
1 vienetas lauro lapų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis krapų (kapoti)
1 žiupsnelis petražolių (kapotos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Perlines kruopas, džiovintus baravykus atskirai užpilti šaltu vandeniu ir mirkyti per naktį. Baravykus nusunkti ir susmulkinti. Perlines kruopas išvirti.
2.
Morkas nuskusti ir supjaustyti griežinėliais, apkepti su šaukštu sviesto keptuvėje. Į verdantį vandenį sudėti pjaustytas bulves, kepintas morkas, virtas perlines kruopas, smulkintus baravykus ir virti, kol suminkštės bulvės.
3.
Berti smulkintus česnakus (aš įmetu skiltelę, o paskui išgriebiu), pipirus, druską, lauro lapą ir dar kelias minutes pakaitinti. Išjungus kaitrą, pagardinti kapotais žalumynais. Tiekti galima su skrebučiais. Skanaus!