INGREDIENTAI: 1 stiklinė kefyro
1 vienetas bananų
3 vienetai minkštų datulių (be kauliukų)
3 šaukšteliai kakavos
3 šaukšteliai čija sėklų
1 saujelė uogų (braškių, šilauogių ar kitų turimų,+ šiek tiek papuošimui)
0.5 stiklinės granolos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Bananą nulupame, supjaustome gabaliukais.
2.
Į maisto smulkintuvą pilame kefyrą, beriame kakavą, čija sėklas, datules, sudedame bananą, uogas ir suplakame kokteilį.
3.
Supilame į dubenį, ant viršaus dedame uogas bei beriame naminę granolą.
4.
Granolos receptas: avižinius dribsnius (3 stiklines) sumaišome su lydytu kokoso aliejumi (6 šaukštai) bei lydytu medumi (3 šaukštai), pridedame norimų riešutų bei sėklų ir kepame 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min, vis pamaišant. Aš naudojau migdolus, moliūgų sėklas bei goji džiovintas uogas.