INGREDIENTAI: 2.5 kilogramo bulvių (šviežių)
250 mililitrų pieno (virinto)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek krapų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Kukuliams:
400 gramų kalakutienos faršo
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
šiek tiek prieskonių vištienai
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
Padažui:
500 mililitrų pieno
100 gramų marinuotų pievagrybių
1 vienetas saldžiosios paprikos
50 gramų sviesto
50 gramų mocarela sūrio
0.5 vieneto svogūnų
1 šaukštas miltų (su kaupu)
šiek tiek svogūnų laiškų
šiek tiek petražolių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves ir svogūną sutarkuoti, įmušti kiaušinį, supilti pieną, pagardinti druska ir pipirais ir gerai išmaišyti. Paruoštą bulvių masę supilti į kepimo formą, išteptą alyvuogių aliejumi.
2.
Į faršą sudėti smulkintą svogūną, pagardinti prieskoniais, druska ir pipirais. Šlapiomis rankomis suformuoti rutuliukus ir išdėlioti ant bulvių masės. Pabarstyti krapais ir kepti 190 C laipsnių orkaitėje apie 1 valandą 35 minutes.
3.
Padažui į puodą dėti sviestą, įpilti pieno, sudėti juostelėmis pjaustytą papriką. Pavirti apie 5 minutes, tada įdėti miltų ir labai gerai išmaišyti.
4.
Kai paprika suminkštės, sudėti marinuotus pievagrybius, svogūnų laiškus, petražoles, smulkintą svogūną ir tarkuotą mocarelą. Pagardinti druska ir pipirais, ir palikti po dangčiu 3 - 5 minutes.