INGREDIENTAI: 500 gramų lašišos filė
200 gramų burokėlių (termiškai neapdorotų)
80 gramų druskos
50 gramų cukraus
50 gramų degtinės (ar kito stipraus gėrimo)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žuvį nuplauti ir gerai nusausinti.
2.
Burokėlius nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Į burokėlius berti druską, cukrų, pipirus, pilti degtinė ir išmaišyti.
3.
Į plastikinį ar stiklinį indą dėti pusę burokėlių, tolygiai paskirstyti. Odele į apačią uždėti lašišą. Ant viršaus paskirstyti likusius burokėlius.
4.
Uždengti dangčiu ir laikyti šaldytuve tris paras. Kartą per dieną indą atidaryti ir nupilti išsiskyrusį skystį. Išsimarinavusią lašišą išimti iš burokėlių masės, perlieti šaltu vandeniu ir nusausinti. Skanaus!