TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Maksimas Virgilijus Skomantas Girdvydė Virgis Girvydė Skomantė Skalmantas
Burnoje tipstantys šokoladiniai triufeliai
Burnoje tipstantys šokoladiniai triufeliai

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
125 gramai juodojo šokolado
62 gramai grietinėlės, 35% riebumo
12 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
Apvoliojimui:
šiek tiek riešutų (migdolų, lazdyno riešutų, moliūgų sėklų, saulėgražų ar kt.)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Užviriname grietinėlę, sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą, pamaišome, kad jis ištirptų. Supilame dar karštą masę ant nedideliais gabalėliais sulaužyto šokolado. Paliekame minutei, kad šokoladas aptirptų ir tuomet energingai maišome iš centro kraštų link, kol šokoladas ištirps. Jei jis sunkiai tirpsta, galima dubenį pastatyti ant karštų garų vonelės.

2.
Atvėsiname masę, dedame į šaldytuvą bent porai valandų (aš palikau per naktį).

3.
Prieš naudojant, paliekame dubenį pastovėti kambario temperatūroje, kad galėtume lengviau suformuoti triufelius.

4.
Pasiruošiame nedideliuose indeliuose smulkintus riešutus - viską, kame norime apvolioti triufelius. Šaukšteliu kabiname šiek tiek šokolado masės, delnais suformuojame rutuliuką ir tuomet apvoliojame riešutuose. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"



admin · 2020-10-09 18:00 · 384 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt