TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Šokoladinis kremas keksiukams ir tortams - tik du ingredientai
Šokoladinis kremas keksiukams tortui



INGREDIENTAI:
350 gramų šokolado (juodo arba pieniško)
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šokoladą labai smulkiai sukapoti ir sudėti į vidutinio dydžio dubenį.

2.
Grietinėlę pakaitinti prikaistuvyje iki beveik užvirs (šonuose ims kilti nedideli burbuliukai).

3.
Karštą grietinėlę tolygiai užpilti ant šokolado. Indą su šokoladu uždengti dangčiu (ar lėkšte, ar kitu daiktu) ir palikti pastovėti 5-7 minutes, kad šokoladas ištirptų. Tada atidengti ir maišyti šluotele tol, kol kremas bus tolygus ir neliks šokolado gabalėlių.

4.
Palikti kremą atvėsti iki kambario temperatūros.

5.
Iškart atvėsęs šis kremas puikiai tinka aptepti torto ar keksiukų viršų lygia glazūra. O kuo ilgiau paliksite stovėti, tuo kremas tirštės ir tvirtės. Kai pakabinus kremą šaukštu jis laiko formą ir tekstūrą, galite jį dėti į konditerinį maišelį ir puošti keksiukus ar tortą dekoracijomis.


Patarimai:

Jeigu norite paspartinti kremo sutvirtėjimą, atvėsusį galite trumpam įdėti į šaldytuvą. Tik nelaikyti per ilgai, nes sustings per daug (tokiu atveju šiek tiek palaikykite kambario temperatūroje ir suminkštės).


Jeigu užylus šokoladą grietinėle ir palikus pastovėti bei po to išmaišius vis tiek liko šokolado gabalėlių (gali nutikti, jeigu šokoladą kapojote per stambiai), įdėkite keletai sekundžių į migrobangę ir vėl išmaišykite. Jeigu dar liko gabalėlių, įdėkite dar kelioms sekundėms ir vėl maišykite. Svarbu kremo neperkaitinti, nes pasikeis tekstūra!




admin · 2020-10-10 09:00 · 396 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt