INGREDIENTAI: 5 kilogramai kopūstų
1 kilogramas morkų
0.5 litro pomidorų padažo
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė acto 9%
3/4 stiklinės cukraus
3 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kopūstą smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su tarkuotomis morkomis.
2.
Aliejų, actą, cukrų ir druską sumaišyti.
3.
Viską supilti į kopūstus su morkomis, gerai išmaišyti, išminkyti ir palikti pastovėti per naktį.
4.
Kitą dieną sudėti viską į didelį puodą, įmaišyti pomidorų padažą ir virti and nedidelės ugnies tol, kol suminkštės kopūstai.
5.
Dar karštą sudėti į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždaryti švariais dangteliais. Stiklainius apversti, apkloti stora kaldra ir palikti kelioms valandoms, jog lėtai atvėstų.