INGREDIENTAI: Tešlai:
300 gramų miltų
200 gramų sviesto
130 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek vanilės aromato
Įdarui:
550 gramų obuolių
450 gramų varškės
200 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių (didelių)
100 gramų cukraus
35 gramai kukurūzų krakmolo
1 šaukštas citrinų sulčių
šiek tiek vanilės aromato
šiek tiek cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įdarui varškę, grietinę, cukrų, vanilę, kiaušinius ir krakmolą gerai išplakti.
2.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išspjauti sėklas, supjaustyti riekelėmis ir apšlakstyti citrinų sultimis.
3.
Tešlai šaltą sviestą sukapoti, berti cukrų, druską, miltus, vanilės aromatą ir viską rankomis sutrinti iki trupinių.
4.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Ant pagrindo paskirstyti pusę tešlos trupinių, supilti varškės įdarą, išdėlioti obuolius, pabarstyti cinamonu, paskirstyti likusius tešlos trupinius.
5.
Pyragą kepti iki 180 C laipsnių apie 50 - 60 minučių. Iškepusį palikti formoje visiškai atvėsti ir tik tik tuomet išimti.