Daržovių sriuba su vištų skilveliais.
INGREDIENTAI: 4 litrai vandens
500 gramų vištų skrandukų
300 gramų kopūstų
4 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
1 pundelis salierų stiebų
1 pundelis svogūnų laiškų
4 skiltelės česnako
2 šaukštai sviesto
0.5 šaukštelio rozmarino
0.5 šaukštelio čiobrelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Skilvelius nuvalome ir susmulkiname. Dedame į keptuvę su trupučiu aliejaus ir apkepiname.
2.
Į puodą su vandeniu dedame smulkintas bulves. Kai skilveliai apkeps, dedame į puodą, kuriame verdame sriubą, dedame smulkintą saliero kotą, smulkintą kopūstą ir verdame 20 minučių.
3.
Svogūnus, morkas, česnakus susmulkiname ir pakepiname svieste. Dedame visą šį turinį į puodą, kuriame verdama sriuba ir paverdame 5 minutes. Beriame džiovintus rozmariną, čiobrelį, druską, pipirus ir svogūno laiškus. Išmaišome ir, išjungę viryklę, paliekame 5 minutes.