INGREDIENTAI: Tešlai:
250 gramų varškės
200 gramų miltų
100 gramų sviesto
3 šaukštai cukraus (+dar truputėlio pabarstymui)
3 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
2 vienetai obuolių
200 gramų vandens
3 šaukštai cukraus
šiek tiek cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia pasiruoškite obuolius, kuriuos įdėsite į sausainių vidų: supjaustykite į 4 dalis, išpjaustykite sėklalizdžius ir supjaustykite 2-3 mm storio riekelėmis.
2.
Įdarui į puodą įpilkite vandens, suberkite cukrų pamaišykite, užvirinkite. Į sirupą sudėkite obuolius. Pavirkite 3 minutes, kad obuoliai suminkštėtų, bet ne ištižtų. Tuomet atsargiai supilkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų sirupas.
3.
Tešlai varškę ištrinkite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Sviestą ištirpinkite ir išsukite su varške. Į varške sudėkite miltus, kepimo miltelius ir užminkykite vienalytę tešlą. Tešlą palaikykite šaldytuve 1 val.
4.
Iškočiokite tešlą ir stikline išspauskite apskritimus. Kiekvieną apskritimą apibarstykite cukrumi, perlenkite pusiau, į vidų įdėkite obuolio skiltelę apibarstyta cinamonu, vėl pabarstykite cukrumi ir vėl perlenkite, kad gautusi trikampis, ir vėl pabarstykite cukrumi.
5.
Sausainius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 20 min., kol gražiai pagels. Skanaus!