INGREDIENTAI: 1 skardinė konservuotų avinžirnių (arba 250 g virtų)
200 gramų vyšninių pomidorų (arba paprastų pomidorų)
2 saujos špinatų
1 skiltelė česnako
1 šaukštas petražolių (smulkintų, nebūtina)
1 šaukštas citrinų sulčių (arba obuolių ar balzaminio acto)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis pipirų
1/3 šaukštelio druskos
Padažui:
1 vienetas avokadų (mažo arba 0.5 vidutinio)
80 mililitrų vandens
70 gramų graikiško jogurto (apie 2 šaukštų)
10 gramų krapų (arba kalendrų ar petražolių)
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Jei naudosite vyšninius pomidoriukus, juos perpjaukite pusiau. Jeigu naudosite paprastus, supjaustykite postambiais gabalėliais. Pomidorus sumaišykite su išspausta česnako skiltele, citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, petražolėmis, druska ir pipirais.
2.
Konservuotus avinžirnius nupilkite nuo skysčio, perplaukite vandeniu ir gerai nuvarvinkite.
3.
Visus padažo ingredientus sudėkite į elektrinio trintuvo indą ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
4.
Į dvi lėkštes dėkite po sauja špinatų, po pusę pomidoriukų ir pusę avinžirnių. Patiekdami apšlakstykite avokadų padažu.