INGREDIENTAI: Ingredientai:
1 skiltelė česnako
300g vištienos ar kalakutienos iš ūkininkų
3 svogūnai
1 cm imbiero
0,5 marinuotos citrinos
2 valg.š. saulėgrąžų ar alyvuogių aliejaus
1 arb.š. druskos
1 arb.š. džiovintų petražolių ar sauja šviežių kapotų
1 arb.š. džiovintos kalendros ar sauja šviežios kapotos
1 žiupsnis šafrano (nebūtina)
10 žalių ar violetinių alyvuogių
150 g kuskuso
0,5 citrinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nulupame svogūnus, česnaką ir imbierą. Juos smulkiai sukapojame ar sutarkuojame. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir sudedame sutarkuotas prieskonines daržoves. Kepiname maždaug 5 minutes. Kalakutieną perpjauname įstrižai, kad gautųsi du ne pernelyg stori gabaliukai. Įtriname kalakutieną prieskoniais tokiais, kaip druska, pipirai ir žolelės. Kai svogūnai apkempa, sudedame į keptuvę šafraną ir kalakutieną. Užpilame 150 ml vandens t.y. pusę stiklinės ir uždengę dangčiu troškiname 10 min. Marinuotas citrinas supjaustome plonais griežinėliais. Kai vištiena išsitroškina, sudedame į keptuvę marinuotas citrinas ir alyvuoges ir patroškiname dar 10 min. Kol vištiena baigia troškintis, puode užverdame 200ml vandens ir supilame į jį kuskusą. Uždengiame dangtį ir leidžiame pastovėti 5-10 min. Kai patiekalas baigs troškintis, išspaudžiame į jį citrinos sultis. Patiekiame su išbrinkusiomis kuskuso kruopomis. Skanaus Išmokite gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt Nuotraukos autorius Darius Petrulaitis