INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo kiaulienos sprandinės
1 litras vandens
2 vienetai svogūnų (smulkintų)
100 gramų juodosios arbatos
2 šaukšteliai džiovintų bazilikų
2 šaukšteliai džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Arbatžoles užpilkite 1 litru verdančio vandens. Palikite pritraukti. Atvėsusią arbatą perkoškite per sietelį.
2.
Kiaulienos sprandinę supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, tinkamais mauti ant iešmo.
3.
Į atvėsusią arbatą sudėkite kiaulienos sprandinę ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.
4.
Nupilkite skystį ir sudėkite smulkintus svogūnus, džiovintas žoleles, pipirus ir gerai rankomis išmaigykite. Palikite valandai šaldytuve.
5.
Prieš veriant ant iešmų, mėsą pagardinkite druska.
6.
Kepkite mėsą suvertą ant iešmų vis pavartant, kol iškeps. Valgome su salotomis.