INGREDIENTAI: 600 gramų kalakutienos faršo (arba kitos mėsos)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
pagal skonį prieskonių paukštienai
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį prieskoninių žolelių
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
400 mililitrų sultinio
200 mililitrų grietinėlės (naudojau 12%)
1 šaukštas miltų
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į kalakutienos faršą įmušiau kiaušinius, sudėjau džiūvėsėlius, smulkintą svogūną, pagardinau prieskoniais, druska ir išmaišiau.
2.
Suformavau kukulaičius ir apkepiau keptuvėje įkaitintame aliejuje iš visų pusių.
3.
Į keptuvę, kurioje kepė kukulaičiai, įdėjau sviesto, o jam ištirpus subėriau miltus ir išmaišiau. Galiausiai supyliau sultinį, grietinėlę. Kai padažas pradėjo tirštėti, sudėjau kukulaičius ir juos trumpai apkepiau.
4.
Pagardinam prieskoninėm žolelėm ir patiekiam su mėgstamu garnyru.