INGREDIENTAI: 5 kiaušinių
350 g medaus
2 v. š. citrinų sulčių
300 ml aliejaus
250 g cukraus
330 g cukraus pudros
3,5 - 4 stiklinės miltų
0,5 a. š. druskos
200 g zefyrų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš kiaušinių, miltų, pieno, 2 arbatinių šaukštelių cukraus, druskos užminkyti tešlą. Tešla turi būti panaši į koldūnų tešlą (tokio minkštumo). Palikti 1 valandai uždengus šiek tiek drėgnu rankšluosčiu. Uždengti šiek tiek drėgnu rankšluosčiu ir palikti valandai pastovėti. Tešlą iškočioti į 1 cm storio lakštą ir supjaustyti į labai mažus kubelius. Į įkaitintą aliejų, nedidelėmis porcijomis, sudėti tešlos gabaliukus ir kepti, kol taps gražios auksinės spalvos. Tada sudėti į gilų indą. Iš 250 g cukraus ir medaus paruošti sirupą. Ant vidutinės ugnies kaitinti medų, palaipsniui berti cukrų ir maišyti, kol cukrus visiškai ištirps. Karštą sirupą supilti į indą su tešlos gabaliukais ir gerai, bet atsargiai sumaišyti. Tada iš gautos masės, rankomis, sudrėkintomis šaltu vandeniu, ant plokščios lėkštės lipinti saldžiąją piramidę. Zefyrus su citrinos sultimis dėti į mikrobangų krosnelę maždaug 1 minutei. Į masę berti tiek cukraus pudros, kad būtų panaši į plastiliną. Palaikyti šaldytuve 30 minučių ir pasitelkti fantaziją formuojant įvairius gyvūnus, gėlytes ir kt. :) Saldžių akimirkų!