INGREDIENTAI: 200 gramų pievagrybių (arba voveraičių arba apvirtų miško grybų)
200 gramų bri sūrio
3 stiklinės sultinio
0.5 stiklinės balto vyno
2 vienetai svogūnų
1 vienetas morkų
1 pundelis žalumynų
1 šaukštas sviesto
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Morką sutarkuojame, svogūną ir pievagrybius susmulkiname ir viską kartu 3 minutes kepame keptuvėje su sviestu. Apkepintus grybus ir daržoves dedame į puodą, užpilame sultiniu, vynu ir verdame apie 15 minučių ant nedidelės ugnies.
2.
Į sriubą sudedame smulkintą sūrį ir maišome, kol sūris aptirps. Beriame žalumynus, prieskonius ir, nukėlę nuo ugnies, sutriname smulkintuvu.
3.
Pilame sriubą į šiltus dubenėlius, beriame keptus pievagrybius papuošimui.