INGREDIENTAI: 600 gramų avienos (naudojau kumpį)
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
200 mililitrų vandens
30 gramų sviesto
1 šlakelis aliejaus
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis džiovintas čiobrelis
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Avieną apie 1.5 valandos virti pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
2.
Kumpį supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Svogūną pasmulkiname. Morkas supjaustome pusžiedžiais.
3.
Aliejuje pakepiname svogūną, sudedame avienos kumpio gabalėlius. Pakepiname pora minučių, kad šiek tiek apskrustų. Suberiame morkas, užpilame vandeniu, sudedame garstyčias. Pagardiname druska, pipirais, čiobreliu ir patroškiname apie 25 min.
4.
Valgome su pasirinktu garnyru, o man skaniausia tiesiog su juodos duonos riekele.