INGREDIENTAI: 160 mililitrų vandens (karšto)
160 gramų miltų
150 gramų cukraus
100 gramų aliejaus (neutralaus skonio, arba tirpinto sviesto)
2 vienetai kiaušinių
4 šaukštai kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Užvirinti vandenį ir palikti truputį atvėsti, kol ruošite tešlą.
2.
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Plakti iki masė pabals ir jos tūris ženkliai padidės. Toliau plakant supilti aliejų.
3.
Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir kavavą. Gerai išmaišyti (galima ir mikseriu).
4.
Toliau maišant pamažu supilti karštą vandenį. Masė bus gana skysta, taip ir turėtų būti.
5.
Į keksiukų formelę įdėti popierinius keksiukų "sijonėlius". Į juos pilti tešlą užpildant ne daugiau kaip tris ketvirtadalius (kepdami keksiukai kils).
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 25 minutes (iki įkišę medinį pagaliuką į keksiuko vidurį jį ištrauksite sausą, neapsivėlusį tešla)
7.
Iškepusiems leiskite truputį atvėsti, o tada skanaukite!