TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-27 19:36
Greitas varškės pyragas
Greitas varškės pyragas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
200 gramų sviesto (arba margarino, minkšto)
3 vienetai kiaušinių (nedidelių)
150 gramų grietinės (apytikriai)
6 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilinio cukraus
pagal poreikį kvietinių miltų (tiek, kad suminkyti tešlą)
Įdarui:
900 gramų varškės (5 pakelių)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų grietinės (apytikriai)
80 gramų vanilinio pudingo milteliai (2 pakelių)
pagal skonį cukraus
pagal skonį uogų (galima ir nedėti visai)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Dėti grietinę sumaišytą su kepimo milteliais, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Berti po truputį miltus ir išminkyti minkštą tešlą, man lengvai lipo prie rankų.

2.
Iš tešlos suformavau pailgą dešrą, įdėjau į maišelį ir palikau šaldymo kameroje 30 min.

3.
Įdarui varškę, kiaušinius, grietinę, pudingo miltelius, cukrų gerai sutrinti elektriniu trintuvu, kol neliks grūdelių.

4.
Uogas, jei naudosite, perrinkti, nuplauti, nusausinti.

5.
Atšaldytą tešlą padalinti į 3 dalis. Vieną dalį dėti į šaldytuvą. Iš likusios tešlos (2/3 visos tešlos) rankomis formuoti lygų pyrago pagrindą kepimo popieriumi išklotoje skardoje.

6.
Supilti ant pagrindo varškės masę ir išlyginti. Suberti uogas, truputį įspausti į varškės masę. Pas mus nevisi mėgsta pyragus su uogomis, tai jų dėjau tik viename šone.

7.
Likusią tešlą, kuri buvo atidėta į šaldytuvą, supjaustyti gabaliukais arba sutarkuoti, sudėti/suberti ant pyrago viršaus.

8.
Kepti iki 170 C laipsniu įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Jei anksti ims ruduoti, galima pridengti folija.




admin · 2020-10-17 03:00 · 469 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt