INGREDIENTAI: 1 kilogramas obuolių
3 vienetai kiaušinių
1 stiklinė grietinės
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių ( arba soda)
1 šaukštelis citrinų aromato
16 gramų vanilinio cukraus
100 gramų sviesto
1.5 stiklinės miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mušame kiaušinius ir pilame cukrų. Gerai išmaišome, kad ištirptų cukrus.
2.
Pilame ištirpintą sviestą. Išmaišome.
3.
Supilame grietinę, vanilinį cukrų, citrinų aromatą, kepimo miltelius arba nugesintą sodą. Viską išmaišome.
4.
Į masę pilame miltus ir maišome. Tešla turi gautis kaimi6kos grietinės tirštumo.
5.
Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Supjaustytus obuolius dedame į masę ir gerai išmaišome.
6.
Paruostą pyragą pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame apie 45 min.