INGREDIENTAI: 1 kg varškės (kaimiškos)
0,5 stiklines cukraus (arba pagal skonį)
2 pakelių grietinėlės skonio želė
2 a. š. želatinos
0,5 kg braškių
1 pakelio migdolų drožlių, papuošimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Varškė išsukite elektriniu plaktuvu, kad nebūtų gumuliukų. Tada ištirpinkite 2 pakelius baltos želė ištirpinkite puse litro vandens, įdėkite 2 a. š. želatinos ir gerai išmaišykite, kad viskas ištirptų. Kai želė atvės, supilkite į varškės masę, įdėkite cukraus ir dar kartą gerai išplakite plaktuvu. Tada sudėkite į indą (aš dėjau į stiklinį), varške sluoksniuokite braškes, o ant viršaus paspauskite migdolo drožles. Padėkite porai valandų į šaldytuvą sustingti. Super skanu ir gaivu, ypač vasarą ;)