Vištienos kepenėlių paštetas su apelsinų sultimis ir brendžiu - pats skaniausias!
INGREDIENTAI: 200 gramų vištų kepenėlių (tinka ir kalakutienos)
100 gramų sviesto
2 vienetai svogūnų
2 vienetai morkų
5 šaukštai apelsinų sulčių
2 šaukštai grietinėlės
2 šaukštai brendžio
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštelis malto muskato
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kubeliais pjaustytą svogūną pakepinti su 50 gramų sviesto. Kai svogūnai gražiai pagelsta, įdėti smulkiai tarkuotas morkas, pakepinti. Kepenėles supjaustyti gabaliukais, sudėti į pakepintus svogūnus su morkomis, dar pakepinti apie 10 minučių. Tuomet sudėti garstyčias, suberti muskatą, druską, pipirus, įdėti dar 50 gramų sviesto ir gerai išmaišyti.
2.
Kai sviestas ištirps, keptuvę nukelti nuo viryklės. Į kepintas kepenėles supilti brendį, apelsino sultis bei grietinėlę. Viską gerai išmaišyti ir sutrinti elektriniu trintuvu. Masę sudėti į norimą indelį, paviršių išlyginti.