INGREDIENTAI: 400 gramų konservuotų lęšių (1 skardinės)
250 gramų pievagrybių
150 gramų ryžių (virtų)
1 stiklinė maltų džiūvėsėlių
1 vienetas svogūnų
40 gramų graikinių riešutų
2 šaukštai maltų linų sėmenų
2 šaukštai sojos padažo
2 skiltelės česnako skiltelės
1 šaukštas kečupo
0.5 šaukšto maltų kmynų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dideliame dubenyje įdedame sumaišome linų sėmenis su 6 šaukštais (60ml) vandens. Išmaišome ir atidedame į šoną.
2.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome. Pievagrybius atskirai supjaustome smulkiai. Graikinius riešutus susmulkinti - aš naudojau maisto smulkintuvą, tačiau nemaliau iki miltų.
3.
Į didelę keptuvę su įkaitintu aliejumi dedame smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką ir pakepiname ant vidutinės ugnies apie 5 min., kol gražiai apskrus. Esant reikalui, įpilame šiek tiek vandens. Tada į keptuvę sudedame smulkiai supjaustytus pievagrybius bei susmulkintus graikinius riešutus ir kepame apie 5-8 min, kol pievagrybiai išskirs vandenį. Tuomet įpilame 2 šauktus sojos padažo, šiek tiek maltų kmynų ir toliau kepiname, kol neliks skysčių.
4.
Kol pievagrybiai kepa, perplauti lęšius ir sudėti į dubenį su prieš tai paruoštais maltais linų sėmenimis ir elektriniu ar rankiniu (tinka ir šakutė!) trintuvu sumalti iki vientisos konsistencijos masės.
5.
Į tą patį dubenį sudedame pievagrybių mišinį, virtus ryžius, kečupą, suberiame džiūvesėlius bei pipirus. Viską gerai sumaišome. Rekomenduoju maišyti rankomis!
6.
Masę padaliname 6-8 dalis ir rankomis formuojame paplotėlius.
7.
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame paplotėlius ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių po 3-4 min, kol gražiai paruduos ir apskrus.
8.
Patiekite su pasirinktais pagardais bei padažais.