INGREDIENTAI: Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
180 gramų cukraus
170 gramų miltų
150 mililitrų aliejaus (bekvapio)
100 gramų juodojo šokolado
100 gramų pieniško šokolado
70 mililitrų kavos (be cukraus, atvėsusios)
1.5 šaukšto kakavos (nesaldžios)
šiek tiek druskos
Glajui:
50 gramų pieniško šokolado
30 mililitrų grietinėlės (12% riebumo)
0.5 šaukštelio kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai šokoladus išlydyti garų vonelėje. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės, supilti aliejų, išlydytą šokoladą, kavą ir trumpai paplakti. Tada suberti druską, persijotus miltus su kakava ir išmaišyti.
2.
Kepimo formą (naudojau 20*30 cm) iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 170 C laipsnių orkaitėje apie 30 - 35 minutes. Svarbiausia pyrago neperkepti, nes tada gali būti ne toks drėgnas. Išėmus iš orkaitės palikti formoje atvėsti.
3.
Glajui šokoladą sutrupinti, įpilti grietinėlės, įberti kakavos ir ant mažos ugnies nuolat maišant pašildyti iki vientisos masės. Trumpam palikti, kad atvėstų, o po to glajumi aptepti pyragą.