INGREDIENTAI: Tešlai:
550 gramų miltų (apytikriai)
250 mililitrų vandens (šilto)
100 mililitrų aliejaus
1 vienetas kiaušinių
25 gramai šlapių mielių (arba 11 gr sausų)
2 šaukštai degtinės
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos (be kaupo)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis pieno
Pabarstymui:
šiek tiek sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į vandenį dėti mieles, suberti cukrų, gerai išmaišyti, kad mielės ištirptų. Tada suberti druską, įmušti kiaušinį, įpilti degtinę, aliejų ir gerai išmaišyti. Įsijoti miltus ir užminkyti tešlą, tešla turi būti minkšta ir elastinga.
2.
Išminkytą tešlą uždengti rankšluostuku ir padėti šiltai apie 1.5 valandos, kad pakiltų.
3.
Suformuoti bandeles. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą taip, kad tarpusavyje nesiliestų. Kildinti dar apie 10 min. Aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis.
4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių.