INGREDIENTAI: 500 gramų slyvų (svoris be kauliukų)
150 gramų rudojo cukraus
100 mililitrų obuolių acto
1 vienetas aitriosios paprikos (nebūtina)
2 šaukštai aliejaus
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Slyvas supjaustome kubeliais, susmulkiname aitriąsias paprikas ir česnaką.
2.
Į prikaistuvį pilame aliejaus, sudedame ir pakaitiname slyvas, aitriąsias paprikas ir česnaką, suberiame cukrų, supilame actą, pagardiname druska.
3.
Užverdame, sumažiname ugnį, verdame 15 min.
4.
Sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Dar kartą užverdame.
5.
Pagardą pilstome į švarius, iškaitintus stiklainius, užsukame steriliais dangteliais. Stiklainius sustatome dangteliais žemyn, uždengiame šiltai ir paliekame visiškai atvėsti.