INGREDIENTAI: 500 g kiaulienos
500 g jautienos
200 g baltagūžio kopūsto
0,5 stiklinės ilgagrūdžių ryžių
1 svogūnas
1 kiaušinis
2 šaukštai aliejaus
Miltai (truputį)
1 žiupsnelis maltų pipirų
1 žiupsnelis maltų kmynų
1 žiupsnelis džiovintų rozmarinų
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
1 morka
1 svogūnas
1 šaukštas miltų
150 ml grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vieną svogūną nulupti, supjaustyti į keturias dalis ir sumalti su mėsa. Įmušti kiaušinį, įberti prieskonių ir išmaišyti. Ryžius išvirti, kaip nurodyta ant pakuotės, suberti į mėsos malinį ir išmaišyti. Kopūstus supjaustyti smulkiais kubeliais, užpilti karštu vandeniu ir užvirinti. Pašutinti 3-4 minutes ir sukrėsti į mėsos mišinį. Viską kruopščiai sumaišyti. Lipdyti nedidelius maltinukus, juos apvolioti miltuose. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pusgaminius apkepinti iš visų pusių po 5-6 minutes, kol gražiai parus. Paruošti padažą. Nuskusti morką, nulupti svogūną. Svogūną smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir 5-6 minutes pakepinti daržoves. Berti šaukštą miltų, krėsti grietinę, pilti pusę stiklinės vandens ir 5-6 minutes troškinti ant silpnos ugnies. Orkaitę įkaitinti iki 170 laipsnių temperatūros, balandėlius sudėti į kepimo indą ir aplieti padažu. Kepti 35-40 minučių. Skanaus!