INGREDIENTAI: 1 kilogramas agrastų
700 gramų cukraus
3 šaukštai vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Agrastus nuvalyti, nuplauti ir sudėti į puodą, suberti cukrų, įpilti vandens ir mediniu šaukštu sutrinti agrastus iki kol atsiras sultys.
2.
Paruoštą masę užkaisti ir ant nedidelės ugnies virti apie 1 valandą vis pamaišant, kad nepridegtų.
3.
Stiklainius gerai išplauti ir sterilizuoti - skardą iškloti rankšluosčiu ir pastatyti stiklainius kakleliu į apačią. Kaitinti įkaitintoje iki 100 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
4.
Supilstyti džemą į stiklainius ir užsukti steriliais dangteliais. Stiklainius apversti kakleliu į apačią ir palikti kambario temperatūroje iki kol atvės. Tuomet laikyti šaltai.