INGREDIENTAI: 8 vienetai bulvių (didelių)
5 vienetai baravykų (puikiai tinka ir šaldyti)
100 gramų šoninė (sūdytos)
1 vienetas svogūnų
1 pundelis krapų (smulkintų)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves su lupena švariai nuplauname. Sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame apie 20 min.
2.
Šoninę supjaustome smulkiais gabalėliais, svogūną nulupame ir taip pasmulkiname. Baravykus supjaustome gabalėliais.
3.
Į keptuvę sudedame šoninę ir kepiname, kol ši gražiai apskrus. Tada sudedame svogūną ir taip pat kepiname, kol suminkštės. Sudedame baravykus (aš kelis palikau didesnius gabalėlius) ir pakepiname apie 5 min.
4.
Bulves perpjauname per pusę, šaukštu išskobiame vidų.
5.
Bulvių minkštimą sumaišome su keptuvės turiniu. Pabarstome druska, smulkintais krapais ir gerai išmaišome.
6.
Mase įdarome bulves. Sudedame jas į kepimo indą.
7.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min. Ragaujame.