INGREDIENTAI: 400 gramų kiaulienos faršo (arba kitos maltos mėsos, apytikriai)
1 vienetas bulvių (žalios)
1 vienetas kiaušinių (apytikriai)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 saujelė krapų (smulkintų)
1 saujelė petražolių (smulkintų)
1 žiupsnelis džiovinto raudonėlio
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Apvoliojimui:
1 vienetas kiaušinių
pagal poreikį kvietinių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį sudėti faršą.
2.
Bulvę nuskusti ir sutarkuoti smulkia burokine tarka. Jei bulvės labai vandeningos, rankomis nuspausti skystį nuo jų. Sudėti į dubenį su faršu. Suberti raudonėlį, druską ir pipirus.
3.
Susmulkinti krapus, petražoles, česnaką, svogūną, sudėti į dubenį su faršu ir bulve. Įmušti kiaušinį ir gerai viską išmaišyti.
4.
Imti šiek tiek faršo masės ir rankomis formuoti norimo dydžio kepsnelius.
5.
Į lėkštę įberti šiek tiek miltų ir juose apvolioti kiekvieną suformuotą kepsnelį. Tuomet į dubenėlį įmušti kiaušinį, išplakti ir apvolioti kepsnelius.
6.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti ir kepti kepsnelius ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
7.
Salotoms paruošti reikės: virtų burokėlių, obuolio, nedidelio svogūno, pundelio krapų, konservuotų žirnelių. Virtus burokėlius ir obuolį sutarkuoti stambia tarka, supjaustyti svogūną, pasmulkinti krapus ir sudėti į dubenį. Konservuotų žirnelių skystį nupilti, o žirnelius suberti į dubenį su burokėliais. Salotas sumaišyti su užpilu ruoštu iš natūralaus jogurto, šiek tiek garstyčių, šlakelio citrinos sulčių ir pipirais bei druska pagal skonį. Jogurtą, garstyčias sumaišome, išspaudžiame citrinos sulčių, pagardiname pipirais ir druska, išmaišome, dedame į dubenį su salotomis ir dar kartą gerai viską išmaišome. Tiekiame šalia kepsnelių.
Patarimai:
•
Visus ingredientus galima dėti iš akies, kiek turima šaldytuve, svarbu, kad būtų tinkamos tekstūros masė. Faršo ir bulvių masė turi būti tokia, kad būtų galima formuoti kepsniukus ir juos apvolioti miltuose. Jei bulvių įdėsite per daug, masė bus skystoka ir to padaryti nepavyks, kiaušinių kiekį taip pat reguliuokite pagal naudojamą faršo ir bulvių kiekį.