INGREDIENTAI: 3 riekės duonos (aš rinkausi 5 grūdų duoną)
1 vienetas karštai rūkytos skumbrės
1 vienetas morkų
1 skiltelė česnako
0.5 vieneto svogūnų
3 šaukštai majonezo
Papuošimui:
3 vienetai krapų (šakelių)
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Morką sutarkuojame plonais šiaudeliais. Česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome.
2.
Suberiame česnaką į morkas, dedame 2 šaukštus majonezo ir gerai išmaišome.
3.
Žuvį iškauliname, pamaigome šakute.
4.
Svogūną nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais. Sudedame į žuvies masę, ten pat įmaišome šaukštą majonezo.
5.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame duonos riekeles ir pakepiname, kol jis apskrus ir taps traški.
6.
Ant duonos tepame česnakinių morkų, ant viršaus žuvies užtepėlę. Puošiame krapų šakelėmis.