INGREDIENTAI: 400 gramų kiaulienos nugarinės
4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
1 vienetas persikų
2 šaukštai medaus
2 šaukštai tepamo varškės sūrelio ("Philadelphia" tipo)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukšteliai dižono garstyčių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Marinatui dubenėlyje sumaišyti medų, garstyčias ir aliejų. Kiaulienos nugarinę įpjauti keliose vietose ir visą ištepti garstyčių mariantu. Uždengti ir palikti šaldytuve bent valandai arba per naktį.
2.
Bulves gerai nuplauti, perpjauti per pusę, įpjauti įstrižai ir sudėt į aliejumi išteptą kepimo formą. Pagardinti druska ir pipirais, užpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
3.
Iš šaldytuvo išimti nugarinę ir palikti kambario temperatūroje, kad sušiltų.
4.
Kai bulvės šiek tiek apkeps, šalia įdėti mėsą. Į įpjovas įdėti varškės sūrelio ir skiltelę persiko be odelės. Užtepti visą kepsnį marinatu ir kepti dar 30 minučių.