INGREDIENTAI: Pagrindui:
250 gramų miltų
125 gramai sviesto
80 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (L dydžio)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
Varškės kremui:
700 gramų kreminės varškės (arba pertrinti 600 gramų paprastos varškės su 100 gramų grietinės)
4 vienetai kiaušinių (didelių)
200 gramų cukraus
3 šaukštai krakmolo
2 šaukštai uogienės (tirštos)
1 šaukštas miltų
1 šaukštas vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui minkštą sviestą išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinį. Suberti vanilę ir kepimo miltelius, miltų berti tiek, kad tešla būtų minkoma ir minkšta. Gerai išminkytą tešlą susukti į plėvelę ir gerai atšaldyti šaldytuve apie valandą.
2.
Varškės sluoksniui kiaušinius išplakti su cukrumi, kol masė pašviesės ir taps puri, cukrus ištirps. Įmaišyti krakmolą, miltus, vanilę ir galiausiai varškę.
3.
Atvėsusią tešlą iškočioti ir įkloti į kepimo formos dugną. Plonai aptepti uogiene, supilti įdarą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 80 - 90 minučių, kol centras taps tvirtas. Naudojau 26 centimetrų skersmens kepimo formą.
4.
Iškepusį pyragą atvėsinti kambario temperatūroje, vėliau kelias valandas laikyti šaldytuve.