INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių
500 gramų varškės
100 gramų grietinės (arba graikiško jogurto)
100 gramų fermentinio sūrio
3 skiltelės česnako
2 šaukšteliai garstyčių (aštresnių)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves švariai nuplauname, nušveičiame su šepetuku ir su lupenomis išverdame. Bet neperverdame. Išvirusias palikite visiškai atvėsti (galima virti ir iš vakaro). Atvėsusias bulves perpjaukite pusiau ir išskobkite jų vidų, palikdami daugmaž pusės centimentro storio sieneles. Patogiausia skobti melionų šaukšteliu arba kitu nedideliu šaukštuku. Skobkite atsargiai, neskubėdami, jog nepažeistumėte bulvių odelių.</p>
2.
Įdarui dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, išspaustą česnaką, druską, garstyčias ir pipirus. Bulvių vidų patepame aliejumi, pabarstome druska ir įdarome pasigamintu varškės įdaru. Ant viršaus užbarstome tarkuoto sūrio.
3.
Šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-30 minučių, kol viršus gražiai paruduos. Skanaus!