INGREDIENTAI: 150 gramų kvietinių miltų (aukščiausios rūšies)
2 vienetai kiaušinių
190 gramų cukraus
65 gramai kakavos (kokybiškos)
55 gramai sviesto (šalto, + skardai patepti)
1 šaukštas kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
1 šaukštas aliejaus (beskonis, pavyzdžiui saulėgrąžų arba rapsų)
0.5 stiklinės cukraus pudros (apvoliojimui, apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vidutinio dydžio inde sumaišykite miltus, kakava, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Jei norite, galite persijoti, bet tai nebūtina.
2.
Kubeliais supjaustykite šaltą sviestą, sudėkite jį į miltų mišinį ir pirštais įtrinkite, kol mišinio konsistencija primins drėgną smėlį.
3.
kiaušinius ir aliejų lengvai paplakite atskirame inde ir supilkite į trupinių mišinį. Masę minkykite, kol susiformuos lipni tešla. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve valandai.
4.
Kepimo skardą lengvai patepkite sviestu bei išklokite kepimo popieriumi. Taip pat paruoškite indą su cukraus pudrą volioti sausainiams.
5.
Gnybkite po nedidelį gabalėlį tešlos ir delnais formuokite nedidelius kamuoliukus. Kiekvieną gerai pavoliokite cukraus pudroje ir dėkite į skardą. Palikite nemažus tarpus, jie išsiplės.
6.
Kepkite 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12 minučių. Iškepusius iškart išimkite. Palaukite bent 5 minutes, kol sausainiai kiek sukietės ir perkelkite į norimą indą.
Patarimai:
•
Šilti sausainiai trapesni ir neturi traškios išorės. Atvėsus, vidus liks minkštas, o išorė taps traški.