INGREDIENTAI: 4 kilogramai agurkų
8 vienetai svogūnų
2 stiklinės cukraus
1.5 stiklinės acto 9%
2 šaukštai druskos
2 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Agurkus nulupti ir supjaustyti stambiomis riekutėmis. Iš stambių agurkų reikėtų išimti sėklas. Jaunų ir nedidelių agurkų nelupau, lupu didelius agurkus, kurių žievelė kieta.
2.
Svogūnus nulupti ir stambiai supjaustyti.
3.
Daržoves sudėti į puodą, įdėti 2 šaukštus druskos, išmaišyti ir palikti 2-3 valandoms. Po to vėl viską gerai permaišyti.
4.
Į puodą su agurkais ir svogūnais supilti cukrų, actą, įdėti pipirus ir cinamoną. Viską gerai išmaišyti ir kaitinti iki užvirimo (iki pirmų burbuliukų).
5.
Daržoves su marinatu išpilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius. Sandariai užsukti steriliais dangteliais.
6.
Stiklainius statyti dangteliais žemyn ir palikti visiškai atvėsti.