INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos kumpio
4 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
2 šaukštai pomidorų tyrės
2 vienetai lauro lapų
4 skiltelės česnako
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 vienetas aitriųjų pipirų (apytikriai, pagal skonį)
pagal skonį druskos
100 mililitrų raudono vyno
500 mililitrų vandens (arba sultinio)
1 šlakelis aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jautieną supjaustome stambiais gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame jautieną ir apkepame, kol ši gražiai apskrus.
3.
Bulves supjaustome stambiais gabalėliais, morką griežinėliais, česnaką pasmulkiname.
4.
Į troškintuvą dedame jautieną, bulves, morkas, česnaką, aitrųjį pipirą, lauro lapus. Pabarstome druska, pilame vyną ir vandenį. Uždengiame dangčiu.
5.
Troškiname 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 90 min.