TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Greitos varškės spurgos su manais
Varškės spurgos su manais

Porcijų skaičius: 20


INGREDIENTAI:
300 gramų varškės (sausesnės, iš maišelių)
130 gramų kvietinių miltų (+trupučio apvoliojimui)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas grietinės (su kaupu)
1 šaukštas manų kruopų (su kaupu)
2 šaukšteliai kepimo miltelių (nubrauktų)
1 žiupsnelis druskos
500 mililitrų aliejaus (apytikriai)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius lengvai išplakti, kad suirtų tryniai. Supilti į varškę. Berti cukrų, manų kruopas, persijotus miltus su kepimo milteliais ir druska, dėti grietinę ir viską kruopščiai išmaišyti. Jei naudosite šlapią varškę iš kvadratinių pakelių, grietinės dėkite perpus mažiau.

2.
Drėgnomis rankomis gnybti tešlos ir, pakočiojant tarp delnų, formuoti spurgas. Kiekvieną apvolioti miltuose ir sudėti ant nelipnaus paviršiaus.

3.
Giliame puode, storesniu dugnu, įkaitinti aliejų. Po vieną imti spurgas, dar kartą pakočioti tarp delnų, kad būtų apvali ir atsargiai dėti į aliejų. Dėti tiek spurgų, kiek telpa puode, kad jos tarpusavyje nesiliestų. Kai spurgos pakils nuo dugno, jas vis pavartyti ir kepti, kol apskrus.

4.
Išimtas spurgas sudėti ant rankšluostinio popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius. Atvėsusias galima pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!




admin · 2020-11-04 03:00 · 767 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt