TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Ukrainietiški čeburekai su kopūstais
Ukrainietiški čeburekai su kopūstais

Porcijų skaičius: 18


INGREDIENTAI:
Įdarui:
1 vienetas kopūstų (nedidelio)
200 gramų pievagrybių
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai aliejaus
2 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštelis česnakinės druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
350 mililitrų vandens (šilto)
3 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį supilkite šiltą vandenį, įpilkite aliejų, berkite druską ir išmaišykite.

2.
Į kitą dubenį suberkite miltus, po truputį pilkite vandens ir aliejaus mišinį ir maišykite. Tuomet minkykite tešlą apie 10 minučių, tešla taps minkšta ir elastinga.

3.
Svogūnus, grybus susmulkinkite, morkas sutarkuokite,

4.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir suberkite svogūnus. Pakepinkite 2 minutes ir sudėkite morkas. Maišant pakepinkite 2 minutes ir tada sudėkite grybus, pakepinkite 2 minutes. Įberkite česnakinės druskos, pipirų, įdėkite pomidorų padažo ir išmaišykite.

5.
Kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais ir sudėkite į keptuvę su daržovėmis. Troškinkite iki kol kopūstai suminkštės. Atvėsinkite.

6.
Iš tešlos iškočiokite norimo dydžio apvalius lakštus, į vieną kraštą dėkite po 1-2 šaukštus daržovių įdaro, uždenkite kitu kraštu ir šonus užspauskite.

7.
Dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol čeburekai gražiai pagels ir iškeps.

8.
Tiekiame su sultiniu.




admin · 2020-11-04 09:00 · 419 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt